Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Mreža in površina prizme

Na spodnjih fotografijah vidiš znameniti zvonik v Kamniku pred obnovo in po njej. Katere podatke so zagotovo potrebovali pri obnovi zvonika?

Znaš izračunati površino kvadra. Veš, da je kvader prizma, in poznaš lastnosti poljubnih prizem. V nadaljevanju se boš naučil, kaj je mreža prizme in kako izračunamo površino pokončne prizme.

Ponovitev

1. Velikost osnovne ploskve kocke je $25\ \rm{cm}^2$. Izračunaj površino kocke.

Površina kocke je 150 $\ \rm{cm}^2$.

2. Prestavi pojme na ustrezno mesto.

3. Računsko utemelji, ali lahko iz pravokotnega kosa papirja z dolžinama stranic $5\ \rm{dm}$ in $6\ \rm{dm}$ izdelamo model kvadra z robovi z dolžinami $3\ \rm{dm}$, $25\ \rm{cm}$ in $15\ \rm{cm}$.

4. Izberi vsako pravilno trditev.

<NAZAJ
>NAPREJ372/513