Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Piramida

Na kaj pomisliš, ko slišiš besedo piramida? Morda si pomisli na najbolj slavne piramide, piramide v Egiptu. Poglej si galerijo fotografij. Na vsaki najdeš primer piramide. Opiši piramido.

Piramide se med seboj razlikujejo. Vse pa imajo neke skupne lastnosti. V nadaljevanju boš spoznal lastnosti in vrste piramid.

Ponovitev

1. Izračunaj dolžino višine enakokrakega trikotnika z dolžino osnovnice $12\ \rm{cm}$ in krakoma, dolgima $10\ \rm{cm}$.

2. Izpolni preglednico. Vpiši številke.

Prizme Tristrana prizma Štiristrana prizma Šeststrana prizma
Število oglišč
6
8
12
Število osnovnih ploskev
2 2
2
Število stranskih ploskev
3
4
6
Število robov
9
12
18

3. Izračunaj dolžino diagonale kvadrata. Potrebne podatke preberi s slike.

<NAZAJ
>NAPREJ389/513