Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
15.

Dana je množica $E=\{-3,\, -2,\, -1 \, ...\, 5\}$. Za vsak $a\in E$ nariši premice s pogojem $x=a$ in premice s pogojem $y=a$.

16.

V koordinatnem sistemu nariši kvadrat z oglišči $A(-2,\,-3)$, $B(2,\,-3)$, $C(2,\,1)$ in $D(-2,\, 1)$. Zapiši pogoje za množico vseh točk, ki so v notranjosti ali na meji kvadrata.

17.

Katere točke s premice $x=1$ ležijo na pasu $-2<y<3$? V koordinatnem sistemu prikaži ustrezno množico točk.

18.

Vržeš igralni kocki. Zapiši vse možne pare pik, ki padejo z dvema igralnima kockama. Pare prikaži s točkami v koordinatnem sistemu.

<NAZAJ
>NAPREJ184/513