Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Zgled

Pravilni petkotnik je lik, ki ga omejuje pet skladnih daljic. Notranji koti pravilnega petkotnika so skladni. Velikost notranjega kota je $108^{\circ}$. Na trši papir nariši in izreži pravilne petkotnike z dolžino stranice $4\,{\rm cm}$. Najmanj koliko petkotnikov potrebuješ, da oblikuješ telo, ki je omejeno s samimi petkotniki?

Različna telesa

V albumu so fotografije škatel, ki so modeli teles. Opiši mejne ploskve teles.

Zgled

Z liki na prikazu sestavi mrežo telesa. Mrežo preriši na list, izreži in oblikuj telo. Telo nalepi z eno ploskvijo v zvezek in ga opiši.

<NAZAJ
>NAPREJ534/539