Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Naloge

1.
2.
3.

Izdelaj model hišice. Opiši postopek.

4.

Izreži enakostranične trikotnike z dolžino stranice $3\,{\rm cm}$ in kvadrate z dolžino stranice $3\,{\rm cm}$. Sestavljaj telesa tako, da uporabiš oba lika za mejne ploskve.

5.

Izračunaj ploščino paralelograma v mreži telesa. Površina sestavljenega telesa je $51,4\,{\rm cm^2}$.

6.

Telo na sliki je omejeno z dvema skladnima enakostraničnima šestkotnikoma in šestimi skladnimi pravokotniki. Površina telesa je $185\,{\rm cm^2}$. Ploščina šestkotnika je dvakrat večja od ploščine pravokotnika. Izračunaj ploščine posameznih ploskev.

7.

S štirimi enakostraničnimi trikotniki lahko oblikuješ piramido. Koliko robov ima ta piramida? Površina piramide je $50\,{\rm cm^2}$. Izračunaj ploščino ene mejne ploskve.

Piramida ima 6 robov. Ploščina ene mejne ploskve je 12,5 $\,{\rm cm^2}$.
<NAZAJ
>NAPREJ537/539