Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

1.

Trikotniku $ABC$ s podatki: $a=7\;\rm{cm,}$ $b=5\;\rm{cm}$ in $c=9\;\rm{cm}$ načrtaj podoben trikotnik $A'B'C'$ s stranico $b'=6,5\;\rm{cm.}$ Trikotnika najprej načrtaj v zvezek nato z računalniškim orodjem. Pri vnosu dolžine polmera krožnice uporabi decimalno piko spodaj.

2.

Dan je trikotnik $ABC$ s podatki:  $a=5,7\;\rm{cm,}$ $b=7\;\rm{cm}$ in $\gamma=85^{\circ}\!\mbox{.} $ Načrtaj podoben trikotnik $A'B'C'$ s stranico $b'=5,5\;\rm{cm.}$ Trikotnika najprej načrtaj v zvezek nato z računalniškim orodjem. Pri vnosu dolžine polmera krožnice uporabi decimalno piko spodaj.

<NAZAJ
>NAPREJ346/513