Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
9.
10.
11.

Utemelji, ali obstaja enakoroba $6$-strana piramida.

12.
13.

Izračunaj površino pravilne štiristrane piramide z dolžino osnovnega roba $12\ \rm{cm}$ in stranskim robom, dolgim $10\ \rm{cm}$.

14.

Streho zvonika v obliki pravilne štiristrane piramide bodo obložili z bakreno pločevino. Streha zvonika je $9\ \rm{m}$ široka in visoka $12,5\ \rm{m}$. Koliko stane pločevina, če je treba upoštevati $10\ \%$ izgubo (od vse začetne pločevine je zaradi razreza in obdelave $10\ \%$ izgube)? $1\ \rm{m}^2$ bakrene pločevine stane $80\ \rm{€}$.

15.
<NAZAJ
>NAPREJ402/513