Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Naloge

1.

V zvezek nariši krog s središčem $S$ in polmerom $4\,\rm{cm}$. Polmer zmanjšaj za $10\,\%$. Iz lista papirja izreži krog z manjšim polmerom. Manjši krog prilepi v zvezek tako, da bo z večjim imel eno skupno točko.

2.
3.

Na puščico prenesi vrednost v odstotkih, za katero smo število $1000$ zmanjšali.

4.
5.

Luka se hvali, da je za $36$ doseženih točk dobil oceno odlično. Miha je za $36$ točk dobil oceno dobro. Utemelji razliko.

6.
7.

Urša je želela kupiti jakno. V športni trgovini so ceno jakne znižali s $50\,\rm{€}$ za $18\, \%$. Na spletu je videla, da stane enaka jakna $40\,\rm{€}$. Katera izbira je bila cenejša? Utemelji odgovor z računom v zvezek.

<NAZAJ
>NAPREJ405/539