Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Naloge

1.

V zvezek izpiši podatke. Nariši štirikotnik $ABCD$.

2.

Načrtaj štirikotnik $ABCD$ s podatki $b=3,5\,{\rm cm}$, $c=5\,{\rm cm}$, $d=4,5\,{\rm cm}$, $f=7\,{\rm cm}$ in $\delta=100^{\circ}$. Najprej v zvezek nariši skico. Določi korake načrtovanja. Po korakih povleci oznake na ustrezna mesta. Štirikotnik $ABCD$ nato nariši še v zvezek.

3.

Koliko podatkov potrebuješ, da lahko načrtaš poljuben štirikotnik?

4.

Določi vsak pravilen vrstni red načrtovanja štirikotnika s podatki $a=4\,{\rm cm}$, $c=6\,{\rm cm}$, $d=4\,{\rm cm}$, $e=7\,{\rm cm}$ in $f=7\,{\rm cm}$. Pomagaj si s skico. Štirikotnik načrtaj v zvezek.

5.

Najmanj koliko podatkov potrebuješ, da lahko načrtaš pravokotnik?

6.

Za načrtovanje kvadrata potrebujemo en podatek.

Drži. Ne drži.
<NAZAJ
>NAPREJ483/539