Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
8.
9.

Poenostavi izraza.

a) $\displaystyle \frac{1+\cos(4x)}{1-\cos(4x)}$

b) $\displaystyle \frac{\sin(2x)}{2-2\cos x}-\frac{\cos(2x)}{\cos x-\sin x}+\cot x\cdot(\sin x-1)$

10.

Kot $\alpha$ leži v tretjem kvadrantu.

Potem je 0 $°<2\alpha<$ 180 $°$ in je $\sin(2\alpha)$ vedno pozitiven (pozitiven, negativen).
11.
12.

Notranja kota trikotnika sta v razmerju $1:2$, nasproti ležeči stranici pa v razmerju $1:\sqrt{3}$. Izračunaj notranje kote tega trikotnika.

13.

Dokaži, da za kote enakokrakega trikotnika velja $\sin\gamma=\sin(2\alpha)$, kjer je $\alpha$ kot ob osnovnici, $\gamma$ pa kot nasproti nje.

14.
15.

Naklon cestišča je razmerje med višinsko razliko in horizontalno potjo med točkama $A$ in $B$. Naklon zapiši kot funkcijo naklonskega kota $\varphi$. Razišči, kako je naklon cestišča povezan z naklonom cestišča, ki ima dvakrat večji naklonski kot.

<NAZAJ
>NAPREJ87/610