Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Heronov obrazec

Zloglasni Bermudski trikotnik je območje v zahodnem Atlantiku med Bermudskimi otoki, Florido in Portorikom. Stranice trikotnika merijo približno $1500\ {\rm km}$, $1600\ {\rm km}$ in $1700\ {\rm km}$. Izračunaj ploščino tega območja.

Pogosto poznamo v trikotniku dolžine vseh stranic. Način, kako izračunamo ploščino takega trikotnika, bomo spoznali v nadaljevanju.

Ponovitev

1. Trikotnik ima stranice, dolge $a=4\ {\rm cm}$, $b=5\ {\rm cm}$ in $c=6\ {\rm cm}$. Izračunaj velikost največjega notranjega kota v tem trikotniku.

2. Izračunaj vrednosti drugih kotnih funkcij topega kota $\alpha$, če poznaš ${\rm sin}\alpha=\frac{2\sqrt{10}}{7}$. Pravilne vrednosti povleci do ustreznih kvadratkov.

3. Pobrskaj po spominu (učbenikih in spletu) in zapiši čim več obrazcev za ploščino trikotnika in obrazcev, ki vsebujejo tudi ploščino trikotnika.

<NAZAJ
>NAPREJ222/610