Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Računanje ničle

Prikaži graf linearne funkcije s predpisom $f(x)=-3x+4$. Ali lahko ničlo funkcije $f$ prebereš z grafa funkcije? Kako bi brez načrtovanja grafa funkcije izračunal ničlo linearne funkcije?

Zgled

Izračunaj ničlo funkcije s predpisom $f(x)=2x+7$.

Zgled

Zapiši predpis linearne funkcije z začetno vrednostjo $3$ in ničlo $-5$.

Zgled

Zapiši predpis linearne funkcije $g$ s smernim koeficientom $-3$, če ima funkcija $g$ isto ničlo kot funkcija s predpisom $f(x)=2x-4$.

Zgled

Zapiši predpis linearne funkcije $g$ z ničlo $x=7$, če je graf funkcije $g$ vzporeden z grafom funkcije s predpisom $f(x)=-x+3$.

Zgled

Dopolni. Ničla linearne funkcije $f(x)=$ -5 $\cdot x + 15$ je $3$.
<NAZAJ
>NAPREJ243/513