Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

1.

Izdelaj papirnati model pravilne štiristrane piramide z dolžino osnovnega roba $5\ \rm{cm}$ in dolžino stranskega roba $6\ \rm{cm}$.

2.

Izdelaj model pravilne tristrane piramide z dolžino osnovnega roba $6\ \rm{cm}$ in stransko višino $7\ \rm{cm}$.

3.

Izberi pravilne trditve.

4.

Izračunaj površino pravilne $4$-strane piramide z dolžino osnovnega roba $7\ \rm{cm}$ in stransko višino $5\ \rm{cm}$.

5.
6.

Imamo dve enako visoki pravilni $3$-strani piramidi. Druga piramida ima dvakrat daljši rob od prve piramide. Kolikokrat je prostornina druge piramide večja od prostornine prve piramide?

7.

Imamo dve pravilni $4$-strani piramidi z enako veliko osnovno ploskvijo. Druga piramida je $3$-krat nižja od prve piramide.

Prostornina druge piramide je 3 -krat manjša od prostornine druge piramide.
8.
<NAZAJ
>NAPREJ415/513