Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
14.
15.
16.

Primerjaj dolžine osnovnih robov pravilnih $4$-stranih piramid, ki imajo $2$-krat, $3$-krat, $4$-krat ... $n$-krat daljšo višino od piramide z višino $v$ in je prostornina piramid enaka.

17.
18.

V pravilni $4$-strani piramidi je $a$ dolžina osnovnega roba. Stranski rob je dvakrat daljši od osnovnega roba. Izrazi prostornino in površino piramide v odvisnosti od $a$.

19.

Dolžina osnovnega roba pravilne $3$-strane piramide je enaka višini piramide. Izrazi površino in prostornino piramide z dolžino osnovnega roba.

<NAZAJ
>NAPREJ417/513