Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
7.
8.
9.
10.

Vstopnice za koncert so stale $10 \, \rm{€}$, $15 \, \rm{€}$ ali $30 \, \rm{€}$. Od $900$ prodanih vstopnic je $\frac{1}{5}$ vstopnic stala $30 \, \rm{€}$, $\frac{2}{3}$ vstopnic je stalo $15 \, \rm{€}$. Kolikšen delež prodanih vstopnic je stal $10 \, \rm{€}$?

11.

Gregor pospravlja svoje zgoščenke. V črno škatlo da $\frac{10}{21}$ vseh zgoščenk, v modro škatlo pa $\frac{5}{14}$ vseh zgoščenk. Ostane mu še $7$ zgoščenk. Koliko zgoščenk ima Gregor in koliko jih da v modro, koliko v črno škatlo?

Sestavi ustrezen postopek reševanja besedilne naloge.

<NAZAJ
>NAPREJ252/539