Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Podmnožice

Jana ima tri sošolce, ki so ji všeč: Žiga, Gala in Naceta. Ugiba, kateri od fantov je zaljubljen vanjo. Ugotovila je, da je veliko možnosti. Lahko so vsi trije, lahko sta Žiga in Gal, ali Žiga in Nace, ali Gal in Nace, ali samo Žiga, ali samo Gal, ali samo Nace in čisto na koncu je ugotovila, da je možno, da ni vanjo zaljubljen nihče.

Zapiši množico vseh fantov, ki so ji všeč.

Zapiši vse možne množice fantov, ki so zaljubljeni v Jano. Koliko jih je?

Kaj pa če bi bili v igri štirje fantje? Koliko možnih množic bi dobili tedaj?

Ponovitev

Naj bo $\mathcal{U}=\{-3,-2,-1,0,1,2,3,4,5,6,7\}$ univerzalna množica. Števila prenesi v ustrezna območja.

Med množicami veljajo določeni odnosi. Ene so vsebovane v drugih in druge niso. Izberi pravilne trditve, ki se nanašajo na sliko.

V nadaljevanju bomo raziskali množice, ki jih dana množica vsebuje.

<NAZAJ
>NAPREJ290/661