Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Razstavljanje

Dopolni enačbe, analiziraj rešitve in zadnji dve enačbi reši na papir. Pri kateri izmed njiju lahko takoj odčitamo rešitev?

Pri reševanju enačb oblike $...=0$ je veliko bolje, da na levi strani nastopa produkt kot vsota. Takrat rešitve dobimo tako, da posamezne faktorje enačimo z $0$. Če pa na levi strani enačbe nastopa vsota, jo zapišemo kot produkt – razstavimo in določimo njene rešitve.

Pri reševanju enačb je torej bistveno, da znamo izraz razstaviti.

Ponovitev

Spomnimo se razstavljanja in razčlenjevanja. Kaj pomeni "razstaviti izraz"? Odgovori.

V kateri smeri poteka razčlenitev in v kateri razstavljanje? Ti dve besedi vpiši v ustrezni polji.

V nadaljevanju bomo razmislili, kako se lotiti razstavljanja. Spoznali bomo, kako veččlenik razstavimo na produkt enočlenika in veččlenika, če je to mogoče.

<NAZAJ
>NAPREJ115/661