Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Polravnina

Vsako točko z absciso, večjo ali enako številu $-2$, povleci na pravilno mesto. Druge točke naj ostanejo izven koordinatnega sistema. Opiši lego točk v koordinatnem sistemu, ki ustrezajo pogoju $x\ge -2$.

Vse točke $(x,\,y)$, ki imajo koordinate predpisane s pogoji $x<a$, $x \le a$, $x>a$, $x \ge a$, $y<b$, $y \le b$, $y>b$ ali $y \ge b$, ležijo v polravnini. Kadar točke na meji polravnine zadoščajo pogoju, narišemo neprekinjeno premico. Če točke na meji polravnine ne zadoščajo pogoju, premico označimo s črtkano črto.

Zgled

Množice točk v koordinatnem sistemu poveži z ustreznimi pogoji.

$x>1$
$y<1$
$x < 1$
$y \le 1$
Število napačnih: 0
<NAZAJ
>NAPREJ177/513