Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
10.

Neošiljen svinčnik ima obliko valja. Dolžina svinčnika je $16\;{\rm cm}$, obseg osnovne ploskve je $1,\!57\;{\rm cm}$. ($\pi \doteq 3,\!14$)

Dolžina polmera osnovne ploskve je 0,25 $\;{\rm cm}$. Površina svinčnika, zaokrožena na kvadratne centimetre, je 26 $\;{\rm cm^2}$.
11.
12.

Ploščina osnega preseka enakostraničnega valja je $25\;{\rm dm^2}$. Izračunaj površino valja na kvadratni decimeter natančno. ($\pi \doteq 3,\!14$)

Površina valja je 118 $\;{\rm dm^2}$.
13.
14.
15.

V kvadratni mreži je narisana mreža valja. Izračunaj površino valja. Potrebne podatke preberi v mreži. Računaj s $\pi\doteq \frac{22}{7}$.

<NAZAJ
>NAPREJ442/513