Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
15.

Erika trenira atletiko, njena najljubša disciplina je tek na $60\,{\rm m}$. Erika preteče $60\,{\rm m}$ v $12$ sekundah. Prijateljica Franja in Erika sta se preizkusili v teku. Franja preteče $60\,{\rm m}$ v $14$ sekundah. Erika da Franji prednost $s_{0}$ metrov. Po kolikšnem času in po koliko metrih bo Erika dohitela Franjo, glede na prednost $s_{0}$, ki jo Franja ima?
a) Izpelji enačbo z neznanko $t$ (čas, v katerem Erika dohiti Franjo).
b) Reši enačbo, če je prednost, ki jo da Erika Franji,  $7\,{\rm m}$, $6,5\,{\rm m}$, $5\,{\rm m}$ in svojo rešitev preveri s pomočjo animacije.

16.

V enačbi $5t=\frac{30}{7}t+s_{0}$, kjer $s_{0}$ pomeni prednost, ki jo da Erika Franji.

Raziskuj, za kakšne $s_{0}$ je rešitev smiselna.

 

 

<NAZAJ
>NAPREJ417/661