Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Kombinatorične situacije

Tina išče idejo za dopust. Na agenciji je dobila naslednje podatke (cena za polpenzion).

 
Razvrsti cene v spodnjem prikazu. S puščicami prikaži možnosti Tininega dopusta. Koliko jih je?

Za katero možnost se Tina odloči, če zelo rada plava in je pripravljena na dan porabiti največ $35\, {€}$? Utemelji odgovor.

Tina je imela več možnosti za izbiro dopusta. Pri odločitvi si je pomagala z zanimivim prikazom. V nadaljevanju spoznamo več o razvrščanju in razporejanju.

Ponovitev

1. Sestavljamo jedilnik. Na voljo imamo $2$ juhi, $3$ glavne jedi in $2$ sladici. Koliko različnih menijev lahko sestavimo?

2. Maja ima na razpolago hlače, krilo ter in različne barve majčk. Preštej, na koliko načinov se lahko obleče. Zapiši v zvezek vse možnosti, kako se Maja lahko obleče. 

3. Anja ima tri majice, dve krili in dva para čevljev. Obleče se lahko na (vpiši številko) 12 načinov. Pojasni sošolcu ali sošolki svojo odločitev.
<NAZAJ
>NAPREJ660/667