Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Primerjanje kotov. Skladnost.

Oglej si očesa različnih živih bitij. Pomisli, kako se razlikuje pogled ljudi, kameleonov, kokoši in drugih živih bitij. Pogovarjaj se o tem s sošolci.

Seveda pri zornem kotu gledamo v prostor. Zorni koti so po velikosti različni. V nadaljevanju se boš naučil primerjati kote na ravnini.

Ponovitev

1. Na sliki je narisan šestkotnik. Poimenuj označene kote. Uporabi znanje o izbočenih in udrtih kotih tako, da uporabiš ustrezno oznako.      

2. Ustrezno poveži oba stolpca.

izbočeni kot
udrti kot

pravi kot
Število napačnih: 0
<NAZAJ
>NAPREJ567/667