Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Tehtamo maso

Prelistaj spodnji album slik. Kaj je skupno vsem napravam na slikah? Opiši sošolcu, kdaj in kako si katero od prikazanih naprav uporabil.

Z merjenjem mase imaš že nekaj izkušenj. Za merjenje mase uporabljamo različne tehtnice. Maso merimo v ustreznih enotah. Nekatere enote že poznaš. V nadaljevanju boš znanje o njih še razširil. Enote za merjenje mase boš pretvarjal in primerjal.

Ponovitev

1. Premikaj točki in pojasni, kako deluje prikazana tehtnica. Uteži imajo enako maso. Kako imenujemo lego, ko je tehtnica v vodoravni legi?

2. Razvrsti tehtnice od leve proti desni. Začni s tehtnico, s katero merimo najmanjše mase.

<NAZAJ
>NAPREJ325/667