Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Ploščine

Jure je razrezal sličico na manjše koščke. Pomagaj mu pri sestavljanju. Ko boš koščke pravilno sestavil, se pokaže Juretova sličica.

Velikost vseh manjših koščkov sličice je enaka velikosti sličice, ki jo je Jure razrezal.

Drži. Ne drži.

Zakaj tako misliš?

Na katere od zgornjih koščkov bi ti razrezal sličico, da bi bilo sestavljanje enostavnejše? Koliko posameznih koščkov bi dobil?

Velikosti likov smo se že učili meriti. Za to potrebujemo ustrezne enote. Nekatere smo že spoznali, v nadaljevanju bomo znanje o njih še razširili. Naučili se bomo pretvarjati te enote in jih primerjati. Velikost lika bomo znali zapisati v različnih enotah.

Ponovitev

Primerjaj velikosti likov.

Velikost lika lahko merimo v metrih.

Drži. Ne drži.
<NAZAJ
>NAPREJ356/667