Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Uvod

Aljaž si zelo želi tablični računalnik. Oglej si spodnji album slik. Izvedel boš, koliko denarja so mu podarili starši in sorodniki ob rojstnem dnevu za nakup tabličnega računalnika.

Koliko denarja je dobil Aljaž za rojstni dan? 240 ${\rm €}$.

Aljaž je že pred rojstnim dnem privarčeval $102,85\;{\rm €}$. Koliko denarja mu  ostane po nakupu tabličnega računalnika?

Nič hudega, če še ne znaš odgovoriti na vprašanje. V nadaljevanju se boš spomnil, kako računamo z denarjem. Morda spoznaš tudi kaj novega.

Ponovitev

Denarna enota v Sloveniji (od 1. januarja 2007) je evro. Bankovce in kovance naše denarne enote že dobro poznaš. V igri spomin poišči pare enakih vrednosti.

Število poskusov:
<NAZAJ
>NAPREJ306/667