Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Prostornina

Teo je praznoval rojstni dan. Sorodniki in prijatelji so ga razveselili z darili. V albumu slik si oglej, kaj se je skrivalo v zavitih paketih. Razmisli, katero igračo bi ti zavil v največjo (najmanjšo) škatlo. Zakaj bi se tako odločil?

Kvadru in kocki znaš izmeriti dolžino, širino in višino. Koliko prostora pa zavzemata? Koliko prostora zavzamejo druga telesa? V nadaljevanju boš spoznal, kako izmerimo prostor, ki ga telo zavzema. Spoznal boš tudi enote za merjenje prostornine.

Ponovitev

Največ koliko tekočine lahko nalijemo v posamezno posodo? Krožce premakni v ustrezne kvadratke.

<NAZAJ
>NAPREJ374/667