Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Množenje enočlenika z veččlenikom

V trgovini z malimi živali so imeli akcijo Akvarij za vse!. V sklopu te akcije so vsakemu kupcu, ki je kupil štiri polžke, pet zlatih ribic in dva sesalca v kompletu, podarili nov akvarij.

 

 

Podarili so $x$ akvarijev. S spremenljivko $p$ označimo ceno enega polžka, s spremenljivko $z$ označimo ceno ene zlate ribice in s spremenljivko $s$ označimo ceno enega sesalca. Anže in Žiga sta zapisala izraza s spremenljivko za zasluženi znesek trgovine. Tudi sam zapiši izraz s spremenljivko.

Anže in Žiga sta zapisala različna, vendar enakovredna izraza s spremenljivkama. V nadaljevanju se boš naučil, kako iz Anžetovega izraza s spremenljivko zapišemo Žigin izraz s spremenljivko.

Ponovitev

1. Izberi pravilne enakosti.

2. Množenje enočlenikov ponovi s pomočjo igre spomin.

Število poskusov:
3. Ploščina pravokotnika z dolžino $4\,{\rm cm}$ in širino $2\,{\rm dm}$ je
80 ${\rm cm^2}$.
<NAZAJ
>NAPREJ212/540