Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Izpostavljanje skupnega faktorja

Babica Tončka gre vsak petek s prijateljicama na kavo in rezino čokoladne torte.

Kava stane $k$ evrov, rezina čokoladne torte stane $t$ evrov. Vsaka je pojedla torto in popila kavo, nato so zbrale denar.
Poglej postopek, po katerem je računala natakarica, in postopek, po katerem je računala babica. Ali sta računali obe enako?

Poznaš zakon o razčlenjevanju. Znaš množiti enočlenik z dvočlenikom. V nadaljevanju se boš naučil uporabiti zakon o razčlenjevanju v nasprotno smer.

Ponovitev

1. Dopolni tako, da nastanejo pravilne izjave. Vpiši števila.

a) Koeficient enočlenika $5x^3$ je število 5 .
b) $a^2x=$ 1 $\cdot \; a^2x$
c) Stopnja potence $d^6$ je število 6 .

2. Izračunaj največji skupni delitelj danih števil.

 a) $D(6,8)=$ 2  b) $D(15,12)=$ 3

3. Poišči pare enakovrednih izrazov. En izraz nima para. V zvezek zapiši, kaj bi lahko bil par tega izraza. Zapiši več možnosti.<NAZAJ
>NAPREJ220/540