Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Prostornina kocke

Blaž se je igral s kockami. Dolžina roba kocke je $1\,{\rm cm}$. Najprej je sestavil kocko, ki je na prikazu. Preštej, koliko enotskih kock sestavlja večjo kocko.

Večjo kocko sestavlja 8 enotskih kock.

Blaž je sestavil tudi večjo, naslednjo možno kocko. Koliko enotskih kock je potreboval? Kaj lahko poveš o prostoru, ki ga zavzemata obe sestavljeni kocki?

Telesa zavzemajo prostornino. Tudi kocka ima prostornino. V nadaljevanju boš računal prostornino kocke. Prav tako boš spoznal, da je pri modelu kocke pomembno iz katerega materiala je narejena, saj kocke z enakim robom nimajo vedno enake mase.

Ponovitev

1. Enote za merjenje prostornine premakni na označeno mesto.

2. Pretvori.

 $45\,{\rm m^3}=$ 45000 ${\rm dm^3}$
        $340\,{\rm dm^3}=$ 340 ${\rm l}$
 $75\,{\rm mm^3}=$ 0,075 ${\rm cm^3}$         $500\,{\rm l}=$ 5 ${\rm hl}$

3. Izberi pravilno trditev. 

<NAZAJ
>NAPREJ498/540