Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Iracionalna in realna števila

Miha je ponazoril številske množice in Maji predlagal, naj v njih umesti dana števila. Pomagaj Maji. Števila povleci v ustrezno številsko množico.

V nadaljevanju boš spoznal, v katero množico razvrstimo kvadratne korene, ki niso naravna ali racionalna števila. Zato boš spoznal novo množico števil.

Ponovitev

1. Matematične simbole poveži z ustreznimi opisi.

2. Vpiši P, če trditev drži, in N, če trditev ne drži.

$1,3 \in \mathbb{N}$ N                   $-\frac{2}{3} \notin \mathbb{Z}$ P               $0 \in \mathbb{Q}$ P

$\mathbb{N} \subset \mathbb{Z}$ P                       $\mathbb{Q} \subset \mathbb{Z}$ N                $\mathbb{N} \subset \mathbb{Q}$ P

3. Izračunaj kvadratne korene. Če korenjenec ni popolni kvadrat, si pomagaj z računalom in število zaokroži na dve decimalki.

$\sqrt{64}\doteq $ 8               $\sqrt{121}\doteq $ 11                $\sqrt{289}\doteq $ 17

$\sqrt{2}\doteq$ 1,41              $\sqrt{90}\doteq $ 9,49              $\sqrt{1000}\doteq $ 31,62

<NAZAJ
>NAPREJ166/540