Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Večkotniki

Iz papirja izreži skladna trikotnika. Položi en trikotnik na drugega. Prekrita lika lahko položiš na šipo. Opiši, kaj opaziš na mestu prekrivanja likov. V pomoč ti je lahko nekaj slik v albumu.

Obstajajo liki, ki imajo več kot štiri stranice. V nadaljevanju boš spoznal njihove lastnosti. Najprej ponovi, kar že znaš.

Ponovitev

1. Primerjaj trikotnika, ki sta ju narisala Luka in Maja. Opiši razliko. 

2. Izberi orodje s trikotnikom in po navodilu nariši lik. Začni s točko $A$. Točke povezuj po abecednem redu in končaj spet v točki $A$. Kateri lik narišeš?

 

<NAZAJ
>NAPREJ256/540