Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Obseg in ploščina večkotnikov

Družina Oblak želi tlakovati pravokotno ploščad pred hišo. Ploščad je dolga $4\,{\rm m}$ in široka $3\,{\rm m}$. V trgovini so jim ponudili tlakovce različnih oblik in cen. Vedeti morajo, koliko tlakovcev najmanj potrebujejo. Kako to ugotovijo? Za katerega izmed spodnjih tlakovcev znaš ti izračunati ploščino zgornje ploskve?

Izračunati znaš ploščino trikotnika in ploščine nekaterih štirikotnikov. V nadaljevanju se boš naučil izračunati ploščino večkotnikov.

Ponovitev

1. Vsak poimenovani lik poveži s formulo za računanje njegove ploščine.2. Izračunaj ploščino trikotnika, če je $a=6\,{\rm cm}$ in $v_a=4\,{\rm cm}$.

$p=$ 12 $\,{\rm cm^2}$
<NAZAJ
>NAPREJ283/540