Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
14.

Davek, ki je znašal $20\,\%$, so v državi Landija povečali za $25\,\%$, v državi Nova pa za $1$ odstotno točko. Kolikšen je novi davek v Landiji in koliko v Novi?

15.

Kako se spremeni vrednost $a$, če jo najprej zmanjšamo za $p\,\,\%$, nato pa novo vrednost povečamo za $p\,\,\%$?

16.
17.

Na spletu poišči cene petih različnih prenosnih računalnikov in jih vpiši v računalniški program za delo s preglednicami. S pomočjo programa izračunaj, kolikšne bi bile nove cene računalnikov, če bi jih pocenili za $10\,\%$. Kolikšne bi bile cene računalnikov, če bi jih nato pocenili še za $5\,\%$? Postopek reševanja primerjaj s sošolci.

18.
19.
<NAZAJ
>NAPREJ273/661