Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
18.
19.

Kaj lahko poveš o logični vrednosti izjave $$\underbrace{A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow \ldots}_{m\, A-{\rm jev}},$$ če je $A$ pravilna izjava?

20.
21.

Kaj lahko poveš o logični vrednosti izjave $$\underbrace{A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow A \Rightarrow \ldots}_{m\, A-{\rm jev}},$$ če je $A$ nepravilna izjava in je

a) $m=8$,  
b) $m=9$,  
c) $m$ poljubno sodo število,    
d) $m$ poljubno liho število.

22.

Prepričaj se, da je relacija "je enakovredna" v množici vseh izjav ekvivalenčna relacija.

23.

Kakšni morata biti logični vrednosti izjav $A$, $B$, da bo izjava $A \Rightarrow B \Rightarrow A$ nepravilna?

<NAZAJ
>NAPREJ54/661