Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
9.

Načrtaj pravokoten trikotnik s podatki: $c=10$ cm, $t_a=6$ cm.

10.

Dani sta krožnici, za kateri velja: $r_1=4$ cm, $r_2=2$ cm, $d(S_1,S_2)=3$ cm. Nariši situacijo v zvezek. Nato načrtaj obe skupni tangenti, zapiši tudi korake načrtovanja.

11.

Na sliki sta daljica in krožnica s podatki: $d(A,B)=6$ cm, $d(A,D)=4$ cm in $r=1$ cm. V zvezek preriši sliko, nato pa načrtaj točko $C$ tako, da bo dana krožnica včrtana krožnica trikotnika $ABC$. Nariši tudi skico, zapiši korake načrtovanja.

12.

Zadnjo nalogo reši še v spodnji prostor s pomočjo ponujenih gumbov. Lahko pa risalno polje uporabiš tudi za druge naloge, saj s pritiskom na spodnji gumb vse izbrišeš.

<NAZAJ
>NAPREJ97/703