Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

O funkcijah nasploh

Začetna sedmerica Rokometnega društva Loka je na tekmi dosegla vseh $20$ golov. Vratar se tokrat ni vpisal med strelce. Vsaj dva igralca sta zabila enako število golov (lahko tudi $0$), nihče od igralcev pa ni zadel več kot $6$ golov. Razišči, ali in kako se je to lahko zgodilo.

Priredi dosežene gole sedmim igralcem na različne načine.  Pomagaj si s spodnjo aktivno sliko.

Pojasni (zapiši) pot reševanja.

Pri reševanju problemov nam koristi poznavanje lastnosti funkcij. Nekatere smo že spoznali pri sklopu o linearni funkciji.

Ponovitev

1. Ema je mati dvojčkov Žana in Jana, Ana pa je hčerka Mete. Na prvem diagramu vsakemu otroku priredimo njegovo mamo. Na drugem diagramu vsaki mami priredimo njenega otroka. Kateri diagram  predstavlja funkcijo? 

2. Imamo množici $A$ in $B$. Funkcija $f: A \longrightarrow B$ je predpis,

<NAZAJ
>NAPREJ388/703