Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
15.
16.

Trije ribniki imajo ploščino po $10\ {\rm m^2}$ vsak. Prvi ribnik ima obliko kroga, drugi kvadrata in tretji enakostraničnega trikotnika. Okrog vsakega je speljana $1\ {\rm m}$ široka pot, ki jo želimo tlakovati. Za katero bomo potrebovali največ materiala?

17.
18.

V vogalu pašnika stoji lopa, ki je dolga $2\ {\rm m}$ in široka $3\ {\rm m}$. Z vrvjo, ki je dolga $4\ {\rm m}$ lahko privežemo kozo v točko $A$. Kolikšna je površina, ki jo koza lahko popase?

<NAZAJ
>NAPREJ247/610