Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
9.

Kot med diagonalama pravokotnika je $30^{\circ}$. Izračunaj kot med diagonalo $AC$ in stranico $AB$

 

10.

Dopolni v pravilne trditve. Vpisuj številke.

Zapiši število diagonal iz enega oglišča dvanajstkotnika: 9 . Zapiši število vseh diagonal dvanajstkotnika: 54 .

Zapiši vsoto velikosti notranjih kotov dvanajstkotnika: 1800 $^{\circ}$. Zapiši vsoto zunanjih kotov dvanajstkotnika: 360 $^{\circ}$.

11.
12.

Enakostranična trikotnika se prekrivata. Presek trikotnikov je večkotnik. Ob večkotniku je zapisana velikost enega izmed kotov. Izračunaj vse notranje kote večkotnika v preseku. Ker lahko trikotniku spreminjaš lego, razišči različne nastale večkotnike.

13.
14.
Iz vsakega izmed sosednjih oglišč večkotnika narišemo $5$ diagonal. Kateri večkotnik je to? Vpiši številko. To je 8 -kotnik.
<NAZAJ
>NAPREJ271/540