Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Janko in Metka imata akvarija. Preštevata ribe v akvarijih. Vsak prešteva ribe na svoj način. Pomagaj jima pri štetju. Izbiraj ribe. Tako dopolniš spodnjo preglednico.

Vsoto ali razliko števil lahko pomnožimo s številom tako, da s tem številom pomnožimo vsak  člen vsote ali razlike. Produkt vsote z nekim številom zapišemo kot vsoto produktov. Produkt razlike z nekim številom zapišemo kot razliko produktov. Pri tem se vrednost številskih izrazov ne spremeni. Zapisali smo zakon o razčlenjevanju.

<NAZAJ
>NAPREJ122/667