Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Razstavi štiričlenik $x^2-y^2+2x+2y$.

Ponovno poskušaj razstaviti štiričlenik $x^2+2x+2y-y^2$, tako da poiščeš dva člena, katerih vsoto/razliko znaš razstaviti. Če ne gre, si pomagaj s filmom.

 

 

 

Izberi pravilne trditve.

Zgled

Razstavi.

a) $x^2+5x-9y^2-15y$
b) $9x^2-3x-5-25$
c) $x^3+5x+10+8$

Zgled

Pravokotnik ima stranici z dolžinama $x$ in $y$. Preoblikujemo ga v večji pravokotnik tako, da stranico z dolžino $x$ podaljšamo za neko naravno število in stranico z dolžino $y$ podaljšamo za neko naravno število. Ploščina novega pravokotnika je $xy+60+12x+5y$. Za koliko smo podaljšali posamezno stranico?

<NAZAJ
>NAPREJ139/661