Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Povzetek

Decimalno število množimo z naravnim številom tako, kot množimo naravna števila. Zmnožek ima toliko decimalk, kot jih ima decimalno število. Poglej primer.

Množi $27,31\cdot 21$.

Decimalno število množimo z decimalnim številom tako, kot množimo naravna števila. Zmnožek ima toliko decimalk, kot jih imata oba faktorja skupaj. Poglej primer. Pravilno poveži.

Za množenje decimalnih števil velja zakon o zamenjavi. Vrstni red faktorjev lahko poljubno zamenjamo in se zmnožek ne spremeni. Poglej primer.

Za množenje decimalnih števil velja zakon o združevanju. Če v zmnožku nastopa več faktorjev, jih smemo poljubno množiti in se zmnožek ne spremeni. Poglej primer.

<NAZAJ
>NAPREJ425/667