Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Številski izrazi z več oklepaji

Določi pravilen vrstni red izvajanja računskih operacij.

V številskih izrazih z več oklepaji najprej izračunamo vrednost notranjega oklepaja.

Zgled

Izberi vrstni red izvajanja računskih operacij za številski izraz $14,3-(0,3\cdot(1,2\cdot2+4,3))$. Izračunaj vrednost številskega izraza.

Zgled

Na sliki je številski izraz in ocena vrednosti tega številskega izraza. Za vsak številski izraz ugotovi, za koliko se ocena razlikuje od natančne vrednosti številskega izraza.

Vpiši izračunano razliko med oceno in natančno vrednostjo številskega izraza.

1. izraz: 0           2. izraz: 4,47           3. izraz: 0,18                  4. izraz: 8,798          5. izraz: 11,158           6. izraz: 1,3
<NAZAJ
>NAPREJ456/667