Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
14.

Čistilno napravo smo polnili iz treh cevi v $8$ ur krajšem času, kot bi jo napolnili samo s prvo cevjo. V kolikšnem času bi bila čistilna naprava napolnjena samo s prvo cevjo? (Podatki so na sliki.)


15.

Teta Zarja je skuhala $15\,{\rm l}$ marelične marmelade. Pri nalivanju v kozarce je razbila $2$ kozarca. Koliko kozarcev je imela na začetku, če je v vsak kozarec nalila $\frac{3}{4}\,{\rm l}$ marmelade?

Teta Zarja je imela:

16.

Na sliki je vezje, upori so vezani vzporedno, skupni upor je $R_{skupni}=\frac{2}{3}{\rm \Omega}$. Enačba, ki povezuje vse tri upore, je: $$\frac{1}{R_{1}}+\frac{1}{R_{2}}+\frac{1}{R_{3}}=\frac{1}{R_{skupni}}$$ Vrednosti uporov $R_{1}$, $R_{2}$ in $R_{3}$ so na sliki. Izračunaj neznano vrednost upora $R$.

<NAZAJ
>NAPREJ447/661