Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Enačba, ki opisuje zastavljeni problem, je enaka:

Enačbo preoblikuj in jo reši.

V skupini je bilo 10 dijakov.

Zgled

Maja je zagledala ugodno turistično ponudbo.

Maja je izbrala nastanitev po katalogu za $50\,{\rm EUR}$ na dan. Raziskuj, za kolikodnevni paket počitnic se je odločila Maja, če je pripravljena glede na ugodno ponudbo turistične agencije plačati le $a\,{\rm EUR}$ na dan. O rešitvah naloge se pogovori s sošolcem.

Če si imel težave z raziskovanjem problema o počitnicah, potem reši problem, če je Maja pripravljena plačati $40\,{\rm EUR}$ na dan. Reši enačbo: $$\frac{50\left ( n-2 \right )}{n}=40$$

Rešitev, ki jo dobiš, je: Maja si je privoščila:

S sošolci si oglejte spletne strani turističnih agencij in njihove ponudbe. Ugotovite, ali je ponudba, ki jo je dobila Maja, ugodna.

V paru s sošolcem sestavi krajšo besedilno nalogo in naj jo reši sošolec, nato naj sošolec sestavi nalogo in jo reši ti.

<NAZAJ
>NAPREJ443/661