Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
12.
13.

Dana je realna funkcija realne spremenljivke s predpisom $f(x)=-\frac{15}{8} x+\frac{7}{3}$. V kaj se preslikata števili $24$ in $-16$? Poskusi nalogo rešiti tudi z uporabo grafičnega računala ali programa za risanje funkcij.

14.
15.

Dana je funkcija $g:\mathbb{N} \rightarrow \mathbb{Z}$ s predpisom $g(x)=2-|x-4|$. Katero število se preslika v $-3$? Katero število se preslika v $5$?

16.

Nariši graf funkcije $h(x)=|x-2|+2$, ki slika naravna števila v cela. Nariši tudi graf funkcije $g$ z enakim predpisom, le da slika realna števila v realna.

17.

Zapiši zalogi vrednosti in definicijski območji obeh funkcij, ki sta prikazani z grafoma:

 

<NAZAJ
>NAPREJ552/661