Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
24.

Cena prve ure parkiranja je enaka $1,5$ €, vsaka naslednja ura pa le $50$ centov. Maksimalna cena parkiranja je $4$ € na dan. Nariši graf, ki prikazuje ceno parkiranja v odvisnosti od časa, vendar le na intervalu [$0,8$]. Enota na osi $x$ naj bo ura, na osi $y$ pa evro. Ugotovi predpis, ki določa ceno ob začetku vsake ure. 

 

25.

V sosednji državi vsi redno zaposleni plačujejo davke, ki znašajo nekaj odstotkov od zasluženega mesečnega zneska. Do vključno $600$ € davka ni, nad tem zneskom pa se plača $25$ odstotkov. Za vsakih $300$ € dodatnega zaslužka se obdavčitev poviša za $5$ odstotkov. Davki so navzgor omejeni, nihče ne plača več kot $40$ odstotkov. Koliko davčnih razredov imajo v sosednji državi? Nariši graf, ki prikazuje stopnjo davka v odvisnosti od zaslužka. 

<NAZAJ
>NAPREJ554/661