Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Lastnosti na grafu

Iz grafa funkcije lahko dober poznavalec marsikaj prebere: ničle, začetno vrednost, zalogo vrednosti. Pa tudi lastnosti, ki jih že poznaš. Oglej si spodnje grafe in premisli, ali predstavljajo injektivno funkcijo (uporabljaj gumb in drsnik).

Oglej si naslednje primere in razmisli, kako spoznamo surjektivnost na grafu funkcije.

Funkcija $\mathbb{R} \rightarrow \mathbb{R}$ je bijektivna, če je injektivna in surjektivna hkrati. Tedaj poljubna premica, ki je vzporedna k osi $x$, seka njen graf natanko enkrat.

<NAZAJ
>NAPREJ559/661