Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
8.

Oglej si graf funkcije $f:\mathbb{R} \rightarrow \mathbb{R}$ in ugotovi, če je bijektivna. Določi zalogo vrednosti. 

9.

Koliko različnih bijektivnih preslikav obstaja med dvema množicama s tremi elementi? Pri razmišljanju si pomagaj s puščičnimi diagrami.

10.

Množica $\cal{A}$ ima 3 elemente, množica $\cal{B}$ pa 5 elementov. Katerih lastnosti ne more imeti preslikava, ki slika $\cal{A}$ v $\cal{B}$? Pomagaj si s puščičnim diagramom.

11.

Oglej si graf funkcije $h:\mathbb{R} \rightarrow \mathbb{R}$ in ugotovi, če je bijektivna. Koliko ničel ima?

 

12.

Množica $\cal{A}$ ima 6 elementov, množica $\cal{B}$ pa 4 elemente. Katerih lastnosti ne more imeti preslikava, ki slika $\cal{A}$ v $\cal{B}$? Pomagaj si s puščičnim diagramom.

<NAZAJ
>NAPREJ563/661