Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
15.

Dan je sistem enačb.

$y+z+u+v+w=200$ 

$x+z+u+v+w=220$

$x+y+u+v+w=240$

$x+y+z+v+w=260$

$x+y+z+u+w=280$

$x+y+z+u+v=300$

Sistem reši z Gaussovo eliminacijsko metodo. Razmisli, kako bi sistem enačb še rešil, ne da uporabiš eno od metod za reševanje sistemov enačb.

16.

Sam sestavi sistem treh linearnih enačb s tremi neznankami $x$, $y$ in $z$. Rešitev sistema naj bo trojica števil $x=3$, $y=2$ in $z=1$.

17.

Sam sestavi besedilno nalogo, v kateri nastopajo živali, ki imajo $4$ noge ali $8$ nog. Število živali, ki imajo štiri noge je $5$, živali z osmimi nogami pa je $6$.

<NAZAJ
>NAPREJ478/661