Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Podobni enočleniki se razlikujejo le po koeficientu. Prenesi enočlenike pod povečevalno steklo. Opazuj, kateri enočleniki so podobni enočleniku $7x^2$.

Podobne enočlenike lahko seštevamo. Koeficient vsote je vsota koeficientov vseh enočlenikov v izrazu, spremenljivke enočlenikov prepišemo.

Podobne enočlenike lahko tudi odštevamo. Koeficient razlike je razlika koeficientov, spremenljivke prepišemo.

Če sta koeficienta podobnih enočlenikov nasprotni števili, je vsota enočlenikov število $0$.

Premikaj točko. Opazuj, kaj se dogaja.

Vsota in razlika podobnih enočlenikov je enočlenik. 

Vsota enočlenikov, ki niso podobni, je običajno veččlenik.  Če so v izrazu s spremenljivko podobni enočleniki, izračunamo njihovo vsoto ali razliko.

Pri poenostavljanju izraza s spremenljivko si lahko pomagamo s podčrtovanjem podobnih enočlenikov. Poglej primer.

<NAZAJ
>NAPREJ200/540